Wasbar – dé hotspot van Gent

door QualityTimes
484 aantal weergaven
Wasbar Gent Korenmarkt

Na een tropische week en een roadtrip door de Benelux ben ik terug van weggeweest. Vorige week was heel de week gemiddeld 35 graden en stond het zweet tussen de billen. Met deze temperaturen kan ik je vertellen dat alles in de stad wel een hotspot was haha! Máár vandaag neem ik jullie met veel liefde mee naar de Wasbar in Gent aan de Korenmarkt.

Met je hoofd tussen de wasmachines

Tijdens mijn roadtrip heb ik een aantal leuke steden bezocht, waaronder: Brugge, Gent, Luik en nog veel meer. Iedere dag een andere stad! Het fenomeen, de Wasbar, kent in België zo’n 7 vestigingen, waaronder twee in Gent. Een drukbezochte bar waar de bagels & burgers letterlijk en figuurlijk als warme broodjes over de toonbank gaan. Let op mijn woorden als ik zeg dat er in de toekomst meer vestigingen komen. Voor ons dus een mooie gelegenheid om dit eens van dichtbij mee te maken.

Van ontbijt, lunch tot diner, je kunt op elk moment van de dag naar de Wasbar. Wat mij al snel opviel aan het menu is dat er veel lekkere vegan opties op stonden. Ik vind dat je altijd eerlijk naar je volgers moet zijn en moet jullie dan ook vertellen dat ik zelf geen vegan ben. Maar zelfs ik vond het vegan menu erg aanspreken! Uiteindelijk bleek dat ook helemaal niet zo gek, want ze hebben tijdens de Belgische Vegan Awards de prijs voor ‘Best Vegan Lunch Place’ gewonnen. Voor de vegan lovers heb ik het artikel mét gerechten bijgevoegd! Ja, zelfs ik ga hier van watertanden.

Onze menukeuze bestond uit: Avocado Bagel + klein soepje / Huisgemaakte Granola met Griekse Yoghurt & 3 homemade limonade.

Wasbar Gent Inside

Beoordeling

Wanneer je buiten de hond aan het uitlaten bent ontkom je vaak niet aan een sociaal praatje. Je hoort dan vaak dat honden een kruising zijn tussen het een en ander. Dit is de eerste horecagelegenheid waar ik ben geweest wat ook een kruising blijkt te zijn! Een kruising tussen een wasserette en horecazaak. Eentje waar het thuisgevoel overheerst.

Eten: Top! Dit is met heel veel liefde bereid. Zelf koos ik voor de Griekse Yoghurt die onder de categorie ‘ontbijt’ op het menu valt. De vruchtjes die erop zaten maakten het lekker verfrissend. Voor mij wilden ze in de middag een uitzondering maken. Door het warme weer had ik namelijk geen behoefte aan iets anders.

Service: Je had de mogelijkheid om buiten te zitten, aan de bar beneden plaats te nemen of een plekje boven te bemachtigen met uitzicht op de winkelstraat. Ook hier werden we prima geholpen door de bediening! Regelmatig kwam iemand vragen of alles naar wens was en / of we nog iets wilden drinken. Het enige minpuntje was dat er geen airco is (in geval van tropische temperaturen).

Prijs: Voor onze menukeuze waren wij in totaal €31,95 kwijt. De prijs viel iets hoger uit door de iets te lekkere homemade limo’s! Goed drinken met het warme weer en wij volgen die adviezen graag op.

De Wasbar krijgt van ons een dikke 7 ter beoordeling. Voor iedereen die van unieke plekjes (en kruisingen) houdt, raad ik deze zeker aan!

Huisgemaakte Granola met Griekse Yoghurt
Huisgemaakte Granola met Griekse Yoghurt
Avocado Bagel
Avocado Bagel + Soep
Wasbar Gent

“Een drukbezochte bar waar de bagels & burgers letterlijk en figuurlijk als warme broodjes over de toonbank gaan.”

Mike sterk – qualitytimes

Parkeren

In Gent verbleef ik bij het Carlton Hotel Gent. De stad is verdeeld in verschillende stadsdelen, waarvan ons hotel gevestigd was in het nabijgelegen studentengedeelte. Geen zorgen, je hebt hier geen last van overlast. Totaal niet zelfs! Hier verbleven wij voor €112,- per nacht inclusief 1 dag parkeren in de eigen garage + toeristenbelasting.

Mocht je in de buurt zijn van de stad en willen parkeren vlakbij de Korenmarkt. Dan raad ik je aan om gebruik te maken van Parking Sint-Michiels (P7), te navigeren naar ‘Sint-Michielsplein 8, 9000 Gent’. Deze parkeergarage is 24/7 open en betaal je gemiddeld €1,80 – €2,00 per uur.

Direct navigeren

Ben je ook op citytrip of ben je woonachtig in de nabij gelegen omgeving en wil je direct die navigatie aanslingeren? Check dan hieronder de kaart!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter