The Huggy’s Bar – Best burgers in town

door QualityTimes
306 aantal weergaven
The Huggy's Bar Liège

In mijn vorige blog nam ik jullie mee naar de Wasbar in Gent. De roadtrip door de Benelux bracht ons deze zomer ook in Luik. Een stad die bij toeval gunstig op de route lag om eens een dagje te vertoeven. Het was die dag immers 35 graden en daarmee een prima temperatuur om wat spots te ontdekken! Neem dit a.u.b. met een korreltje zout. Desondanks kwamen we toch een bijzonder restaurant tegen, die ik graag met jullie wil delen. Zelf beweren ze de beste burgers van de stad te verkopen. Tipje van de sluier: bijzondere burgers + speciaalbier!

Amerikaans concept met Belgische twist

De optelsom vanuit de inleiding brengt ons bij The Huggy’s Bar in Luik. Een stad waarbij ze over het algemeen Frans spreken. Ik spreek veel talen, vooral op de zaterdagavond na wat drankjes, maar Frans nog niet! Met veel wijzen op de menukaart begrijpen ze tegenwoordig ook goed wat de bedoeling is. Aangezien het die dag gigantisch warm was, we veel kilometers hadden afgelegd en mijn tong op m’n knieën hing, besloten we om te starten met 1 liter Homemade Ice Tea Framboos. Die redelijk snel op kan ik je zeggen haha!

Die dag waren we bij The Huggy’s Bar een van de eerste gasten. Voor mij een mooie gelegenheid om wat foto’s te schieten. Een mooie ambiance in combinatie met een sportbar. Zelf gebrouwen speciaalbier op de tap met daarboven grote tv schermen.

‘Easygourmet’, een concept geïnspireerd vanuit Amerika maar met een Belgische twist. Met maar liefst 43 verschillende burgers gemaakt van lokale én verse producten is de keuze weer reuze. Wat ik erg leuk vind, is dat The Huggy’s Bar je helpt om een bijpassend zelfgebrouwen Belgisch speciaalbiertje te matchen met je gekozen burger. Uit ervaring kan ik zeggen dat ze een goede ‘matchmaker’ zijn!

De opstelling van vanavond (menukeuze): Nachos Burger / Avocado Burger / Frozen Cheesecake (1x) / Ice tea THB rawsberry 1L.

Beoordeling

Een keuze uit 43 verschillende burgers maak je ook niet iedere dag. Althans, ik niet! Zo zaten we even met ons handen in het haar. De menukaart was zo groot dat er een ‘routekaart’ aanwezig was. Een kaart die je interesses combineerde om makkelijker tot een keuze te kunnen komen. Hier maakte ik handig gebruik van en zo konden we verder naar de volgende stap… AANVALLEN!

Eten: Het is altijd een kunst hoe je de burger makkelijk kunt eten zonder dat er kledingstukken in gevaar komen. In de liefde wordt vaak gezegd: ”Als het innerlijk maar goed zit!”. Dat was met deze burgers ook het geval. Van de buitenkant wellicht niet zo spectaculair maar van binnen zat het gewoon goed!

De desserts/toetjes vallen hier onder de naam ”happy endings”. Mijn voorkeur in woordkeuze laat ik bij deze hierin achterwegen. Wel kan ik het vertellen dat het toetje voor herhaling vatbaar is haha.

Service: Over de service kan ik kort zijn. Die was top! We waren ook een van de eerste gasten van de avond, waardoor we snel geholpen werden.

Prijs: Het principe ”veel voor weinig” wat je bij veel Amerikaanse ketens ziet, was ook hier het geval. Zo betaalden wij aan het einde van de rit €51,80. Dit inclusief onze menukeuze en aantal drankjes.

Ter beoordeling krijgt The Huggy’s Bar een mooie 7.

The Huggy's Bar Burgers
THB Cheesecake
THB Cheesecake

THB Beer

”In de liefde wordt vaak gezegd: ”Als het innerlijk maar goed zit!”. Dat was met deze burgers ook het geval.”

Mike sterk – qualitytimes

Parkeren

In Luik verbleven we bij Hôtel Hors-Château – Liège Centre Historique. Een prima 3-sterren hotel gevestigd in het oude centrum van Luik. Wij hebben ons hier goed kunnen vermaken! Hier verbleven wij overigens voor €85,10 per nacht. Parkeren kan bij dit hotel in hun eigen garage of langs de kant, afhankelijk van de beschikbaar. Mijn advies is om vooraf even na te bellen dat zij een plekje vrij kunnen houden.

Ben je in de buurt? Wil je zonder zorgen willen parkeren in de stad? Dan kun je ervoor kiezen om te parkeren in parkeergarage Parking Saint-Denis. Een goed verzorgde garage waar je auto veilig staat. Hier betaal je €2,20 per uur en kun je navigeren naar ‘Rue Lambert-Lombard 7, 4000 Luik’.

Direct navigeren

Toevallig in Luik of ben je in de buurt en wil je direct navigeren naar deze bestemming? Check dan de kaart hieronder!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter