Op bezoek bij burgerkoning Diego’s

door QualityTimes
523 aantal weergaven
Burgerkoning Diego's

Vandaag ben ik met een goede vriend op stap in Rotterdam! Om mijn verjaardag van vorige maand nog eens dunnetjes over te doen, gaan we naar de Frankborrel in de Rotterdamse Terminal Cruise. Deze Rotterdamse loods diende vroeger als aankomst- en vertrekhal van de Holland Amerika lijn. Sinds 1988 wordt deze oude loods ook gebruikt voor feestjes!

Zo, de les geschiedenis is weer voorbij en we zoomen in op het bezoek aan burgerkoning Diego’s.

Burgerkoning Diego

Na eerst een lange dag te hebben gewerkt was het rammelen geblazen en had ik stevige trek. Van horen zeggen zit er in de omgeving van ons geplande evenement een burgerkoning. Zodoende kwam Diego’s uit de koker!

Een klein en jeugdig restaurantje waar plek is voor ongeveer 10 tafels en een grote bar. Hierbij is er een hoofdrol weggelegd voor Diego Buik, ook wel de burgerkoning genoemd. Het schijnt dat hij gespecialiseerd is in burgers en dat hij je haarfijn kan vertellen welke het beste bij je past. De burgerkoning is recht voor zijn raap en past wat dat betreft goed bij het karakter van de stad Rotterdam.

Het menu doet je misschien wel een beetje denken aan Amerika. Unieke burgers met sausjes als barbecue-cola, dragonmayonaise en andere toppings (ingrediënten) als bijvoorbeeld Bugles.

Onze menukeuze: Kaastengels / Gefrituurde Garnalen / Chick It Out Burger / Burn My Cheesy Burger / Sweet Potato Fries.

Diego's Rotterdam

Beoordeling

Van te voren zou je wellicht denken dat een klein restaurantje als dit van mindere kwaliteit is in vergelijking tot de grote spelers. Fout gedacht!

Leuk feitje: In 2015 won Diego de prijs voor ‘Beste burger van Rotterdam’. Dit geeft wel aan dat zijn burgers van goede kwaliteit zijn. Diego’s is enkel en alleen gevestigd in Rotterdam en zijn erg actief op social media. Op instagram hebben zij al +4.000 volgers! Deze statistieken laten zien dat het zo’n ‘klein’ restaurantje nog niet is.

Eten: Zoals gezegd heeft de burgerkoning in 2015 een grote prijs in de wacht gesleept. Net als de jury destijds beoordeelde, kan ik alleen maar beamen dat dit gewoon puur genieten is. Laat die smaakpupillen maar het werk doen!

Service: Bij binnenkomst maakten we al snel kennis met de burgerkoning. Hij hielp ons een keuze te maken met een drankje. We wilden in eerste instantie een Desperados, waarop hij antwoordde alleen Mexicaans bier te hebben en zo stonden er al snel twee Cubanisto voor onze neus.

De bediening is top en vraagt regelmatig of alles in orde is.

Prijs: Voor onze menukeuze waren wij de burgerkoning €58,75 verschuldigd. Voor twee starters, twee burgers, frietjes en een aantal drankjes viel dit nog redelijk mee.

Starter Bites
Starter Bites
Burn My Cheesy Burger Diego's
Burn My Cheesy Burger

In het restaurant zelf is de menukaart uitgebreider dan vooraf aangegeven staat op de website. Mocht jij iemand zijn die vooraf altijd op de menukaart kijkt, dan kan dit een minpuntje zijn. Al met al krijgt Diego’s een mooie 7,5 als eindcijfer!

Parkeren

Snelle optie en goedkoop parkeren: Stadsgarage Erasmusbrug! Vanaf hier is het ongeveer 10 minuutjes lopen en betaal je 2 euro per uur. Als je online een parkeerplek reserveert van te voren is het zelfs nog goedkoper! Dit kan tot 1 uur van te voren.

Diego’s bevindt zich recht onder het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, vlakbij de Erasmusbrug.

Direct navigeren

De map hieronder laat zien hoe je direct kunt navigeren!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter