Merlijn – laat je op culinaire wijze betoveren

door QualityTimes
1089 aantal weergaven
Bowling Bistro Merlijn

De zomer van 2020 is in aantocht en dat betekent… veel inspiratie op komst! Deze keer ben ik op bezoek in het sfeervolle Oosterhout. Hier is er altijd reden voor een feestje en de geruchten gaan dat je er ook lekker kunt eten. Ik weet nog goed dat ik dit jaar tijdens Carnaval in Oosterhout was en na een middag vol drankjes bij de loempiakraam was beland. Op dat moment smaakte dat ook naar meer! Deze keer eten we aan tafel met mes en vork, waarbij ik een bezoekje breng aan Merlijn.

Magic Bites

De dag begon goed. Met een snipperdag en ‘Bowling & Bistro Merlijn’ op de planning kon die al niet meer stuk. Merlijn is een restaurant waar ik al 2 tot 3 keer eerder ben geweest en echt met jullie wil delen. De naam verklapt al dat het ook mogelijk is om een bowlingbaantje te huren, maar daar kwam ik uiteraard niet voor. Ik heb gereserveerd voor de Magic Bites bij Merlijn. Vooraf reserveren is een must. Zo wilde ik vorig jaar met mijn verjaardag in november een tafel voor 4 reserveren (let op: 3 weken van te voren) en werd mij verteld dat ze tot aan de kerst vol zaten op zaterdag.

Het Magic Bites menu veranderd regelmatig en bestaat uit 85 culinaire bistro gerechtjes. In verband met de corona maatregelen heeft het restaurant per 1 juli haar deuren weer mogen openen. Van deze gelegenheid hebben zij gebruik gemaakt om de menukaart wederom een APK beurt te geven.

Eenmaal binnen kregen we ons vorstelijke plekje toegewezen en bestelden we een lekker wijntje. Een goed begin is het halve werk. Het concept werkt hier gemakkelijk. Zo kun je per ronde 2 gerechten p.p. bestellen en kun je de keuze invullen op de bonnen. Kom je van goede huizen en zijn de bonnen op, dan kun je een nieuw stapeltje vragen haha!

Merlijn Oosterhout

Beoordeling

Bij binnenkomst kijk je je ogen uit. Het is een klein paleisje als het ware, waardoor een hapje eten een hele beleving is. Hier wordt culinair gesmikkeld kan ik je vertellen!

Eten: Amazing! De keuze is reuze en voor ieder wat wils. Je hebt keuze uit: vis, vlees en vegetarisch. Zelf ben ik geen vegetariër maar voor iets als een kaaskroketje kun je me altijd bellen!

De kunst en tactiek is altijd om niet teveel mandjes brood te eten waardoor je zoveel mogelijk bites kunt proeven. Na, voor mijn gevoel, 126 gerechtjes op te hebben en voornemens was om te stoppen, keek ik met een schuin oog naar de nagerechten. Vervolgens zie je ‘KitKat ijs en limoncello BAVAROIS met bastognekoek’ staan. Dan weet je gewoon dat opgeven geen optie is! #issavibe

Service: Op de bediening was niks aan te merken. De bonnen werden snel opgehaald, waarbij gelijk werd gevraagd of alles naar wens is. De bediening is wat jong, maar de jeugd is de toekomst zeggen ze. Stuk voor stuk talenten. Een daarvan had het hoog in haar bol door overtuigd te zijn dat een ronde gerechtjes voor onze tafel was, terwijl het voor de tafel achter ons was. Je merkt al snel hoe gedreven ze zijn!

Prijs: Voor twee wijntjes, twee frisjes en twee keer het early bird (tafel van 16:30 – 20:00) was de prijs in totaal €80,65.

Bowling & Bistro Merlijn krijgt een 8.0 ter beoordeling. Door het steeds wisselende menu blijf je uitgedaagd worden om weer eens terug te keren!

Mike Sterk QualityTimes
Magic Bites Merlijn

“Van een koude kermis thuis komen doe je hier absoluut niet!”

Mike sterk – qualitytimes

Parkeren

In het centrum van Oosterhout heb je diverse parkeergelegenheden. Zelf parkeer ik vrijwel altijd bij Parkeerterrein Schapendries. Je kunt navigeren naar ‘Schapendries 1-137, 4901 HM Oosterhout’. Vanaf hier is het cirica 3 minuten lopen naar Merlijn. Voor 2,5 uur parkeren betaalde ik 4 euro. Kun je niet voor tobben toch?

Direct navigeren

Direct navigeren met de auto naar dit adres is helaas geen optie, omdat het in hartje Oosterhout is gevestigd. Hieronder vindt je voor het gemak toch het adres!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter