Lef – lunchen in de haven van Dordrecht

door QualityTimes
656 aantal weergaven
Restaurant Lef Dordrecht

Dordrecht, een stad met een mooie historie. Vandaag ben ik samen met een goede vriend op pad. We kennen elkaar al sinds het begin van de middelbare school en dus is de stad Dordrecht niet de enige met een mooie historie. Helaas zien we elkaar iets minder dan toen en dus tijd om eens bij te praten! Ik neem jullie mee naar de haven van Dordrecht waar we gaan lunchen bij restaurant Lef.

Een lust voor het oog

Mocht je een cultuursnuiver zijn dan heb ik ook goed nieuws, want op steenworp afstand bevinden zich voldoende monumentale panden. Aangezien er de avond van te voren weer voldoende drankjes zijn genuttigd, lag mijn focus op het eten! Bij aankomst verbaasde ik me hoeveel mensen er buiten aan het lunchen waren. Het zonnetje scheen, maar daar was ook alles mee gezegd.

Bij binnenkomst mochten we zelf een plek kiezen. Net als wanneer je de keuze hebt in een vliegtuig, ben je toch snel geneigd om bij het raam te gaan zitten. Voorheen gingen we samen eigenlijk niet eerder lunchen. Vooral vroeger toen we elkaar wekelijks zagen, was het al snel een vette hap bestellen. Waar op zijn tijd helemaal niks mis mee is!

Na wat mooie verhalen sloegen we de menukaart open. Een eitje, kroketten op brood of een stukje kip. Tijdens de lunch ben ik al snel een tevreden klant. Onze menukeuze bestond uit: Broodje Krokante Kippendijen & de Lef’s Steak Sandwich.

Restaurant Lef inside

Beoordeling

Bij binnenkomst in het restaurant heerste er een zeer ontspannen sfeertje. Dat merkte je aan alles! Een prima menukaart voor de lunch met niet al te veel poespas. Mijn buik rommelde wat en was het volgens mij eens dat hier genoeg winst te behalen viel. Alle ingrediënten waren zo aanwezig voor een gezellige lunch.

Eten: Tip top. Zo wil je je lunch gewoon hebben! Een lust voor het oog als je het mij vraagt. Zelf ben ik een liefhebber van wit brood en de combinatie van kippendijen met een gebakken eitje zorgde ervoor dat het weer smikkelen was.

Bij broodjes met een wat groter formaat is het altijd even nadenken wat het strijdplan gaat zijn. Dit was een kwestie van doormidden snijden en hoofd koel houden.

Service: Restaurant Lef kent twee eigenaren en zijn beiden in de bediening te vinden. Als ik ze in één woord moet omschrijven; gastvrij. Maken graag een praatje en vragen regelmatig of alles naar wens is.

Prijs: Een zeer schappelijke prijs waren we kwijt voor onze menukeuze + twee frisjes. Zo waren we in totaal €26,40 lichter in de portemonnee.

Restaurant Lef komt weg met een mooie 7 als eindcijfer. Een warme uitstraling, lekker eten en een mooie prijs-kwaliteitverhouding!

Broodje krokante kippendijen
Broodje krokante kippendijen
Lef's steak sandwich
Lef’s steak sandwich

Parkeren

De haven van Dordrecht is weliswaar een mooie plek om te lunchen. Echter is er in de omgeving geen overvloed aan parkeerplekken. Voor een goede en relatief goedkope parkeergarage zou ik navigeren naar ‘Spuiboulevard 304, 3311 GR Dordrecht’. Hier parkeer je bij Parkeergarage Spuihaven en betaal je doorgaans voor €1,60 per uur. Deze optie is wel 10 minuutjes lopen!

Optie 2: Mocht dichterbij willen parkeren, kun je navigeren naar ‘Sint Suraplein in Dordrecht’. Dit is een kleine parkeerplaats die ook niet aangegeven staat op Google Maps. Hier betaal je gemiddeld zo’n €3,25 per uur.

Direct navigeren

Ben je die TomTom van je aan het afstoffen of gewoon simpel de navigatie aan het instellen op je telefoon/auto? Zie hieronder de omschrijving!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter