Kleine Valk. Groot Genot!

door QualityTimes
4128 aantal weergaven
De Kleine Valk Amsterdam

Vandaag ben ik een dagje op pad met die ouwe van me in hartje Amsterdam. Ons pap is een tijdje geleden jarig geweest en zo had hij een leuk uitstapje van me tegoed. Tegelijkertijd een mooie gelegenheid om mijn aller eerste blog van QualityTimes in te wijden en ben ik vandaag onder andere op bezoek bij de Kleine Valk!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Op het programma staat een bezoek aan de Heineken Experience én gaan we de grachten op met de boot. Aangekomen in hartje Amsterdam is het een kwestie van voorbereiden! Een goede voorbereiding is het halve werk en met deze instelling zijn we eerst gaan lunchen.

We kwamen al snel uit bij de Kleine Valk, een naar mijn mening rustige omgeving waarbij je met elkaar kunt genieten van een mooi uitzicht. Een groot voordeel aan De Kleine Valk is dat het op een steenworp afstand zit van diverse attracties en monumenten.

Menukeuze: Panini kip pesto / Zoete aardappel frietjes / Uitsmijter ham kaas

De Kleine Valk Restaurant

Beoordeling

De Kleine Valk staat bekend om haar favoriete Hollandse lekkernijen tijdens de lunch. Ik heb me laten vertellen dat er ieder seizoen een nieuwe menukaart wordt overhandigd.

Eten: De lunch was goed verzorgd! Mijn broodje werd geserveerd met een pikant sausje en in combinatie met de pesto op mijn panini hoef ik u niet te vertellen dat het water uit mijn mond liep!

Ook mijn vader vond de uitsmijter lekker en waren de zoete aardappel frietjes ook genieten.

Service: Weinig op aan te merken. In het begin hebben we wel een tijdje moeten wachten, omdat werd gedacht dat wij al besteld hadden. Verder was er niks aan te merken op de service en kwamen ze regelmatig vragen of alles naar wens was.

Prijs: Voor deze menukeuze waren we in totaal €28,60 kwijt voor 2 personen inclusief een frisje voor ieder. Voor een uitstekende locatie in het centrum van Amsterdam (De Pijp) dichtbij de attracties, is dat een mooie prijs!

De Kleine Valk krijgt dan ook een 7.

Panini Kip Pesto met op de achtergrond zoete aardappel frietjes

Parkeren

Het hangt er natuurlijk altijd van af hoeveel tijd je hebt. Zelf ben ik samen met mijn vader een dagje naar Amsterdam gegaan en hadden we de gehele dag uitgetrokken om de stad in te gaan en leuke dingen te doen.

Zo hebben wij een plekje gevonden waar we GRATIS konden parkeren en dus een aanrader als je het mij vraagt. In Amstelveen vlakbij bushalte: Oranjebaan hebben we geparkeerd in de ‘Oberonstraat’. Volgens de legenda op Parkmobile valt deze net buiten de parkeerzone (zie afbeelding). Vanaf hier is het een kleine 10 minuutjes lopen naar de eerder genoemde bushalte. Mooi moment om de benen even te strekken!

Vanaf Oranjebaan is het circa 35 minuten met het openbaar vervoer om bij De Kleine Valk te komen te komen. De ov-reis (enkeltje) bedroeg €2,01.

Optie tot gratis parkeren

Direct navigeren naar De Kleine Valk

Ik durf om eerlijk te zijn niet te zeggen of je überhaupt in de buurt kan parkeren van de Kleine Valk. Het lijkt me niet heel handig, maaaar… mocht je toch direct willen navigeren, dan vindt je hieronder de omschrijving!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter