Van hard werken en brood op de plank, naar genieten bij de Broodplank

door QualityTimes
2984 aantal weergaven
De Broodplank Gorinchem

Vandaag zijn we in de stad waar ik geboren en getogen ben, Gorinchem! Nog geen jaar geleden (mei 2019) is de binnenstad een lunchroom rijker geworden, namelijk de Broodplank.

Thuiswedstrijd

Zoals gezegd zijn we vandaag in ‘mijn’ stadje Gorinchem en speel ik vandaag een thuiswedstrijd! Met de kerst in het vooruitzicht trok ik samen met mijn moeder de stad in voor wat inspiratie en ging ik voor een fris kapsel bij de kapper.

Mijn moeder stelde voor om samen eens te gaan lunchen samen en aangezien ik dat niet heel vaak doe, stemde ik volmondig ja! Zo gezegd, zo gedaan en op deze manier belandde we bij de Broodplank. Voor Gorinchemse begrippen een gloednieuwe lunchroom.

Bij binnenkomst wordt al snel duidelijk waar de naam van de lunchroom vandaan komt. Er hangt een indrukwekkende verzameling broodplankjes aan de muur. Een verzameling waar je u tegen zegt. Leuk feitje: voordat de Broodplank zijn deuren opende, is er middels een oproep aan de bewoners een hele verzameling plankjes binnengekomen.

We pakken de menukaart er maar eens bij! Na een dilemma, is de keuze gevallen op het ’12 uurtje’.

Beoordeling

De lunchroom valt in de smaak bij het publiek. Nadat wij een tafeltje hadden uitgekozen, druppelde het langzaam vol en waren er bijna geen tafeltjes meer te krijgen.

Eten: Als we kijken naar de kwaliteit van de lunch, dan was er geen vuiltje aan de lucht. Het 12 uurtje ligt lekker in de mond, letterlijk en figuurlijk haha! Het 12 uurtje bestaat uit een mix van een broodje kroket, ham/kaas/gebakken ei & soep van de dag. De soep van de dag was een vers gemaakt groenten / kip soepje. Een echte smaakmaker als je het mij vraagt!

Service: Zeer vriendelijk personeel. Mensen die minder goed te been zijn, worden bij binnenkomst gelijk geholpen en naar een tafeltje begeleidt.

Er wordt regelmatig gevraagd of alles naar wens is.

Prijs: De prijs-kwaliteit verhouding is naar mijn mening goed. Voor onze menukeuze + een thee en een frisdrank waren we in totaal €20,60 kwijt voor 2 personen. Vergeleken met een lunch in Amsterdam is dit een mooie prijs.

De Broodplank krijgt van mij een 8 voor de creatieve menukaart, uitstekende service en prima prijs-kwaliteit verhouding.

12 uurtje
Gezelligheidsplankje

Parkeren

In de binnenstad kun je op verschillende plekken parkeren. Mijn voorkeur gaat persoonlijk uit naar parkeergarage Kazerneplein. Je auto staat hier overdekt en tegen een goedkoop tarief. Zo betaal je €1,20 per uur. Geen geld als je het mij vraagt! Ook ligt de parkeergarage op 5 minuten lopen van lunchroom de Broodplank.

Optie GRATIS parkeren: Mocht het lekker weer zijn of je wilt gewoon die extra euro in je eigen zak houden, dat kan! Dan kun je gratis parkeren bij Schelluinsevliet. Het is vanaf hier 15 minuten lopen.

Direct navigeren

Via het onderstaande adres kun je direct navigeren naar De Broodplank. Let op! Deze locatie kun je niet rechtstreeks met de auto bereiken.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter