Dadawan – Koning van de Aziatische & Westerse keuken

door QualityTimes
1360 aantal weergaven
Dadawan Arrnhem

De inkt is weer nat! Tijd voor nieuwe inspiratie! Dit weekend maak ik een uitstapje naar Arnhem. Voor mijn verjaardag is mij belooft een weekendje weg te gaan naar Arnhem, om vervolgens te gaan eten bij een van ons favoriete Aziatische restaurant. Ik lieg niet als ik zeg dat Dadawan een grote speler is binnen de Aziatische en Westerse keuken!

Grote kom

Het begon allemaal zo’n 2,5 jaar geleden in Maastricht. In de straat van ons hotel zat een restaurant, genaamd Dadawan. Een combinatie van de Aziatische en Westerse keuken voor een betaalbare prijs. De naam van het concept is dan ook: ‘worldly food, small town prices’.  Dadawan betekend letterlijk grote kom en wordt al snel duidelijk als je binnenkomt. De wat grotere groepen krijgen namelijk een grote kom toegewezen waar iedereen rond de tafel zit!

Nederland kent tot nog toe 3 vestigingen, maar gezien het succes van dit concept zou het me niet verbazen als er in de toekomst meer van zijn!

Mijn buik begon te rammelen en dat betekend maar 1 ding… Toen we aankwamen bij het restaurant stond er een kleine rij tot aan buiten. Een nadeel is dat je niet kunt reserveren, met uitzondering vanaf 10 personen. Je moet dus mazzel hebben bij aankomst of het zekere voor het onzekere nemen en op tijd komen!

Eenmaal aan tafel werd de menukaart opengeklapt en was het watertanden geblazen. Het liefste wil je gewoon alles bestellen, maar hebben uiteindelijk toch maar een selectie gemaakt. Onze menukeuze bestond uit: Ebi tempura / 2x Gyoza (Japanse kip pasteitjes) / Wakame (zeewier) salade / Dragon roll (tempura garnalen sushi stukjes) / Salmon plate / Lamp Chop.

Beoordeling

Hup, weg met die goede voornemens om af te vallen! Nee, ik vind dat je hier een balans in moet kunnen vinden. Bij Dadawan kun je lekker, maar ook vooral gezond eten!

Zoals gezegd hoef je hier niet te reserveren en heb je zelfs de mogelijkheid om het eten af te halen (Dadawan 2 Go).

Eten: Het eten is erg goed verzorgd. Gezien de drukte hoefden we niet lang op ons eten te wachten, nadat we de bestelling hadden doorgegeven. Alles smaakt vers van de pers en de ‘stone plate’ gerechten worden knetterend geserveerd! Een waar spektakel haha.

Service: In tegenstelling tot het eten was de service van iets mindere kwaliteit. Niet zo gek ook met zo’n groot en goed gevuld restaurant. Het duurde hierdoor wat langer voordat we onze menukeuze konden doorgeven. Het eten daarentegen wordt wel snel geserveerd!

Prijs: Voor de bovengenoemde menukeuze + 2x een Homemade Ice tea + Bacardi Pineapple waren wij in totaal €61,85 kwijt. Voor 2 personen en zo lekker eten is dit een hele mooie prijs-kwaliteit verhouding als je het mij vraagt.

Al met al krijgt Dadawan een dikke vette 8,5 van ons!

Salmon plate
Lamp Chop

Parkeren

Waar je het makkelijkste kunt parkeren is: Parkeergarage Munis. Om hier te komen kun je navigeren naar Velperbinnensingel 2, Arnhem of simpelweg op de naam ‘parkeergarage Munis’. Vanaf hier is het maar 5 minuten lopen naar Dadawan en betaal je slechts 50 cent per uur (vanaf 18:00!!). Overdag, tot 18:00, betaal je €2,52 per uur.

Direct navigeren

Zoals altijd laat de map hieronder zien hoe je direct kunt navigeren!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter