Brasserie klassiekers bij Roest in Antwerpen

door QualityTimes
1249 aantal weergaven
Roest Antwerpen Interieur

Na ruim 2 weken online te zijn, staat er al een primeurtje voor de deur! Quality Times gaat namelijk de grens over met een bezoekje aan Roest in Antwerpen. Jaarlijks wordt deze Vlaamse grens door veel Nederlanders opgezocht en dat vraagt om de nodige inspiratie.

Brasserie klassiekers

Samen met mijn vriendin ben ik op bezoek in het prachtige Antwerpen. De stad heeft veel hotspots te bieden, waardoor de voorbereiding van cruciaal belang is! Een van deze hotspots is het MAS, waar je onder andere over de stad kunt uitkijken. Dan denk je alles gezien te hebben, maar niets is minder waar! Tegenover het MAS zit namelijk een ware trekpleister om een lekker hapje te gaan eten, met op het menu: brasserie klassiekers.

Roest kent een moderne / industriële uitstraling in combinatie met een stukje (puur) natuur. Bij binnenkomst keek ik m’n ogen uit toen op werkelijk ieder tafeltje het bordje ‘gereserveerd’ stond. Bij toeval wisten we nog een tafeltje te bemachtigen. Kleine tip om vooraf even online te reserveren!

Eenmaal de menukaart open te hebben geklapt, was het liefde op het eerste gezicht: garnaalkroketten met citroenmayonaise. Mijn vriendin liet haar oog vallen op de gepocheerde eitjes benedict met toast, gegrilde bacon en hollandaisesaus.

Beoordeling

Naast het feit dat Roest enorm populair is om te lunchen, is het ook mogelijk om te dineren.

Roest zet in op beleving en dat laten ze zien ook. Naast het beschreven interieur, is de vloer van heel dik glas en kun je er doorheen kijken. De inrichting en vele bezoekers maken het een sfeervolle plek!

Eten: Bij de garnalenkroketten kreeg ik er 4 sneetjes brood bij geserveerd. Een brasserie klassieker van jewelste! Als ik het eten in één woord moet beschrijven is het ‘vers’.

Ook het benedict broodje zag er hoogstaand uit en was vers van de pers!

Service: We hoefden niet lang op ons eten te wachten en kwamen met regelmaat vragen of alles naar wens was.

Prijs: Voor onze menukeuze + 2 frisdrankjes waren wij in totaal €38,90 kwijt. Gezien de locatie, beleving en kwaliteit van het eten is dit een degelijke prijs.

Met Roest als quality time krijgt het een 7,3 als eindcijfer. Een zeer ‘plezante’ plek om te lunchen.

Benedict broodje
Garnaalkroketten met citroenmayonaise

Parkeren

Er zijn meerdere opties om te parkeren in Antwerpen. Ik zal dan ook een paar handige opties / tips beschrijven!

Optie 1: Parkeren bij P+R Bosuil (navigeer naar: Alfons Schneiderlaan, 2100 Antwerpen, België). Je parkeert hier gratis en kunt met het openbaar vervoer verder. Vanaf hier is het maar 20 minuten om met de tram in het centrum te komen! Ook zou je nog kunnen kiezen om te navigeren naar P+R Luchtbal. Deze wordt vaak gebruikt door mensen die naar het Sportpaleis gaan.

Om de tijden van het openbaar vervoer te bekijken open je in Nederland al snel de 9292-app. Hier in België gebruik je de Lijn om deze tijden te bekijken. Kijk van te voren even op Google Maps welke halte er in de buurt zit en vul deze in op de Lijn!

Optie 2: Mocht je een weekendje naar Antwerpen gaan kun je er altijd voor kiezen om de parkeeropties bij je hotel of appartement te bekijken. Zo heb ik zelf mijn auto geparkeerd in een privé parkeergarage van het hotel en betaalde ik €15,- per dag.

Optie 3: Als je echt puur naar Antwerpen gaat om een hapje te gaan eten bij Roest. Heb je geld als water en lach je om parkeergeld? Ga dan lekker dichtbij staan en parkeer bij Q-Park Godefriduskaai. Hier betaal je €2,- per 35 minuten (in het weekend is dit 45 minuten).

Direct navigeren

Maak het jezelf makkelijk en zoek vooral geen vierde optie om slim te kunnen parkeren. Via de onderstaande link kun je direct navigeren naar Roest Antwerpen.

Gerelateerde berichten

2 reacties

savannahzw januari 2, 2020 - 8:41 pm

Ziet er echt super leuk uit! Staat meteen op mijn bucketlist als ik binnenkort naar Antwerpen ga

QualityTimes januari 2, 2020 - 9:39 pm

Leuk om te horen zeg! Alvast veel plezier met je quality time 🙂

Laat een reactie achter