Birthday special Encore Bar & Grill

door QualityTimes
3757 aantal weergaven
Encore Bar & Grill Rotterdam

De slingers en ballonnen zijn weer uit de kast gehaald, want nog niet zo lang geleden ben ik weer een jaartje ouder geworden! Niet alleen reden voor een feestje, maar ook een hapje eten! We zijn daarom vandaag bij Encore Bar & Grill in Rotterdam waarbij mijn liefde voor kip en vlees een redelijk Amerikaans tintje krijgt.

American Style

Uitgerekend met de afsluiting van een stuk snelweg bij mij in de buurt kies ik ervoor om in Rotterdam te gaan eten. Encore Bar & Grill, een restaurant wat voor mij redelijk onbekend is, trok mij aan vanwege het sportieve karakter en de menukeuze. Hierdoor hebben we toch maar alles op alles gezet om er te komen.

Bij binnenkomst zie je een barbecue staan, hangen er portretten aan de muur van sportlegendes en staat er een grote bar in het midden van het restaurant. Boven de bar hangen tv’s waarop Fox Sports wordt uitgezonden.

Als sportliefhebber én jarige job voelde ik me al snel thuis in de sportbar. Naast de Amerikaanse uitstraling met een potje American football op de achtergrond, zijn de burger- en grill gerechten hier goed vertegenwoordigd. Het hoofdmenu bestond uit een stappenplan van in totaal 4 stappen.

Zo bestond mijn stappenplan en tevens menukeuze uit: Kippendijenspies / Frites / Potato Skins / Truffel- en Jalapeñomayonaise.

Beoordeling

Een trendy restaurant waar de burgers handgemaakt zijn en het vlees vers van de grill komt. Terug naar het stappenplan! Na wat wikken en wegen heb ik de knoop maar doorgehakt.

Eten: Nadat iedereen zijn keuze had gemaakt kon het feest echt beginnen! Zo was de kippendijenspies erg lekker in combinatie met een vleugje jalapeñomayonaise en worp de truffelmayo zijn vruchten af in combinatie met de frietjes en potato skins.

Na het eten was de keuze gevallen op een cocktail als nagerecht. Geloof me als ik zeg dat deze naar meer smaakte!

De rest vond het eten ook erg lekker en dus mag ik toch wel zeggen dat mijn verjaardagsetentje geslaagd was.

Service: De service was goed. Vriendelijk personeel die je bij binnenkomst opvangt en vervolgens het stappenplan introduceert.

Prijs: Over de prijs was weinig te klagen. Het hoofdgerecht (stappenplan) kostte €18,50 p.p.

De cocktails waren wel €9,- per stuk, wat de prijs uiteindelijk deed stijgen. Voor 4 personen, die ieder het stappenplan kozen inclusief wat drankjes, waren wij in totaal €122,35 kwijt. Goed eten voor een zacht prijsje en gezellige sfeer!

Cocktails Encore Bar & Grill
Cocktails ala Encore Bar

Kortom, een leuk en sfeervol restaurant met vers vlees van de grill. Een leuke tent om in Rotterdam een hapje te gaan eten! Encore Bar & Grill krijgt een 7,5 als cijfer.

Parkeren

Parkeren kun je makkelijk in de straat van Encore Bar & Grill. Hier betaal je €4,08 per uur. Zelf dacht en hoopte ik dat parkeren in de avond gratis was, maar niks bleek minder waar te zijn. Nu maar hopen dat het bonnetje niet onderweg is!

Tip van het huis: Je kunt goedkoop markeren bij Interparking The Red Apple. Hierbij kun je navigeren naar Wijnbrugstraat 22, 3011 XW Rotterdam. De kosten hiervan zijn €2,40 per uur en ligt op 4 minuten lopen naar het restaurant.

Update: Het bonnetje was inderdaad onderweg en kreeg ik van de Gemeente Rotterdam een extra verjaardagscadeau.. Een bedrag van €66,78 mag ik extra aftikken. Wil je goedkoper parkeren? Zet dan even ParkMobile aan!

Direct navigeren

Via het onderstaande adres kun je direct navigeren en parkeren bij de eerder genoemde optie.

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter