Bar Restaurant Prachtig – uitkijken op de skyline van Rotterdam

door QualityTimes
1437 aantal weergaven
Bar Restaurant Prachtig

Kiekeboe! Het is de zon die aankomende week weer volop om het hoekje komt kijken met een weersverwachting van maar liefst 35 graden, oftewel prachtig weer op komst. Mocht je van plan zijn om net als ik dat terras op te gaan duiken, dan lees je vandaag een tip die zeker het overwegen waard is. Zo ben ik op bezoek bij Bar Restaurant Prachtig in Rotterdam met wat vrienden van mijn studie.

Aan het water van de Maas

De vakantieperiode is weer aangebroken en zoals jullie misschien weten ben ik twee jaar geleden afgestudeerd aan de Hogeschool van Rotterdam. Iedere zomerperiode probeer ik dan ook met wat vrienden van mijn studie af te spreken om weer eens bij te praten en een lekker hapje te gaan eten. Met het mooie weer van vandaag wilden we een keertje niet midden in de stad afspreken en dus kwamen we bij Bar Restaurant Prachtig uit, welke gelegen is aan het water van de Maas. Een groot lounge terras waar je uitkijkt op de skyline van Rotterdam!

Aan de locatie zal het niet liggen en daarom is het ook bij deze weer de tip om vooraf even te reserveren. Daarnaast maakten de ingrediënten als: zon, een cool briesje en mijn maatjes het verschil op deze zomerse dag. Waar ik van de vorige avond even geen bier meer kon zien, bestelde Dennis gelijk een halve liter. Je zag dat hij er zin in had en liet er geen gras over groeien!

De sfeer zat er goed in en ook ik bestelde een ‘herstel pintje’. Naast bier bestond onze menukeuze uit: Garnalen Kroketten op brood met cocktailsaus en 2x de Hamburger Prachtig met frietjes.

Beoordeling

Geloof me als ik zeg dat je op deze locatie gebakken zit! Naast de mooie plek, kent de locatie ook een sociaal karakter. Watertaxi’s die je af en aan ziet gaan, bootjes die varen en door het open karakter van restaurant ben je snel onder de mensen.

Eten: Smaakpapillen die de overhand hadden en weer staan te dansen, want die garnalen kroketten op brood met die cocktail saus zijn machtig lekker. Op het moment van serveren is het moeilijk om deze in bedwang te houden! Ook gingen de burgers van het huis (hamburger Prachtig) goed naar binnen bij de jongens.

Daarnaast een diverse en overzichtelijke menukaart die aanspreekt. Voorafgaand een bezoek kijk ik op internet altijd even wat het restaurant te bieden heeft. Wanneer het water je dan in de mond loopt, zijn de voortekens goed en heb je groen licht!

Service: Op dit soort prachtige locaties (ja, dit kun je zien als woordgrap haha) ben je als bezoeker wel eens bang dat de bediening je minder snel helpt. Daar was hier geen sprake van! We werden snel geholpen en de barman hield van een sociaal praatje, wat ik persoonlijk altijd kan waarderen. Ook werd ons bij binnenkomst vriendelijk verzocht om onze handen te ontsmetten.

Prijs: Met drie man sterk hadden we aan het einde van de rit een rekening van €77,30. Dit omvat onze menukeuze + 2 rondjes bier (6 bier in totaal) + 1 halve liter bier + 2 frisjes. In the end dus ongeveer 26 euro p.p.

Bar Restaurant Prachtig mag met een 8 ter beoordeling dan ook zeker verwachten dat ik binnenkort weer eens langskom!

Garnalen Kroketten
Garnalen Kroketten
Hamburger Prachtig
Hamburger Prachtig

“Wanneer het water je dan in de mond loopt, zijn de voortekens goed en heb je groen licht!”

Mike sterk – qualitytimes

Parkeren

De keuze is reuze want om te kunnen parkeren heb ik twee opties! Namelijk één waar je gratis kunt parkeren, waarbij je een stukje met de metro reist én een optie waar je heel dichtbij je auto wegzet.

Optie 1: Parkeren bij P+R Kralingse Zoom. Navigeer hiervoor naar: Kralingse Zoom 70, 3062 SM Rotterdam. Deze optie betreft gratis parkeren mits je gebruik maakt van het openbaar vervoer! Neem dus je ov-chipkaart mee. Vanaf hier reis je ongeveer 20 minuten met het ov en betaal je €3,30 retour. Mocht je een hele dag naar Rotterdam gaan is dit geen geld. Voor het gemak heb ik nog even de route met het ov bijgevoegd.

Op de terugreis ga je direct naar de parkeerautomaat en dien je je parkeerbonnetje in, waarbij je tevens je ov-chipkaart voor de scanner kunt houden en het bedrag veranderd naar €0,-

Optie 2: Parkeren op kruipafstand naar het restaurant? Navigeer dan naar: Willemsplein 100, 3016 DR Rotterdam. Hier parkeer je in Parkeergarage Erasmusbrug. Tot 22:00 betaal je hier ongeveer €2,- per uur.

OV reis Rotterdam

Direct navigeren

Geen parkeertips nodig of ben je op de fiets, de step, je skateboard, rollator of lopen en wil je direct navigeren? Check hieronder de map!

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter